Cabinet Colposcopie

Programul Cabinetului de Colposcopie:

Luni – Vineri, interval orar: 7:00 – 14:00

Programari la tel (021) 3035054

Maternitatea Giulesti este primul spital din Romania unde s-a initiat programul de screening al cancerului de col. De asemenea, cabinetul de colposcopie este printre primele cabinete de acest gen din tara.

Primul pas în depistarea într-o fază precoce a cancerului de col este reprezentat de controlul periodic la medicul ginecolog şi recoltarea unui frotiu Babeş-Papanicolau. În prezenţa unei imagini suspecte şi a unui frotiu anormal, se trece la efectuarea unei colposcopii.

Multe teste Papanicolau anormale sunt datorate unor infecţii virale, cum ar fi virusul papilloma uman (HPV), sau altor tipuri de infecţii, cum ar fi cele cauzate de bacterii, ciuperci (fungi), sau protozoare (Trichomonas). Unele modificări ale celulelor cervicale legate de menopauză (vaginita atrofică) pot provoca, de asemenea, un test Papanicolaou anormal. În unele cazuri, netratate, modificările celulelor cervicale care determina valori anormale ale acestor teste poate progresa la modificari precanceroase sau canceroase.

Colposcopia este o modalitate prin care medicul utilizează un dispozitiv special de mărire pentru examinarea vulvei, vaginului şi colului uterin. Dacă o problemă este văzută în timpul colposcopiei, o mica mostra de ţesut (biopsie), pot fi luate de pe suprafaţa colului uterin sau din interiorul colului uterin (canalul endocervical). Eşantionul este trimis la laboratorul de morfopatologie şi analizat la microscop.

In timpul colposcopiei, medicul foloseste un dispozitiv de mărire luminat, care arata ca o pereche de binoclu (colposcop). Colposcopul permite medicului vederea problemelor care ar putea fi ratate cu ochiul liber. O camera poate fi atasata la colposcop pentru a fotografia sau filma vaginul şi colul uterin.

Medicul dvs. poate sa aplice, cu ajutorul unui tampon,  la nivelul vaginului si a colului uterin acid acetic si iod (solutie Lugol) pentru a vizualiza mult mai clar zonele cu probleme .

Colposcopia este o opţiune diagnostica aflată la îndemâna medicului, acesta folosindu-se de ea ori de câte ori consideră necesar pentru a evalua corect un pacient şi a formula un diagnostic de încredere.

 

Contact: Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sarbu (Maternitatea Giulesti)
Adresa: Calea Giulesti, nr. 5, sector 6, Bucuresti.
Tel.: (021)316.12.81, (021)316.12.83, (021)316.12.87, (021)316.12.88
Fax: (021)316.12.80