Comunicat de presă

COMUNICAT DE PRESA

In data de 24.02.2016, copilul a fost transferat in alta unitate sanitara cu profil de pediatrie. Starea copilului este stationara.

La data de 11.02.2016, parintii copilului au intrat in posesia unui Referat Medical ce cuprinde toate analizele si investigatiile efectuate in unitatea noastra sanitara, precum si diagnosticele de etapa si consulturile interdisciplinare.

Parintii au avut acces zilnic la copil conform programului legal al orelor de vizita, beneficiind in tot acest timp si de suportul echipei medicale din sectia de neonatologie.

Cu stima,

Conducerea Spitalului Clinic de Obstetrica – Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sirbu”
24.02.2016

 

Comunicat de presa

Referitor la cazul nou-nascutului malformat nascut pe data de 08.01.2016 la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sirbu”, intelegand si respectand suferinta familiei, facem urmatoarele precizari:

La nasterea copilului s-a constatat anomalia unui glob ocular, un defect al aripii nazale si se suspicioneaza si o malformatie cardiaca.

Pacienta a fost urmarita pe parcursul sarcinii de catre un medic din unitatea noastra, fiind luata in evidenta la inceputul trimestrului II de sarcina, din anamneza sa reiesind si faptul ca inainte de vizita initiala la medic, in primul trimestru de sarcina, a urmat tratament cu un medicament din categoria B a riscului teratogen, explicandu-i-se ca pe acest fond exista un risc de malformatii fetale.

In prezent nou nascutul se afla sub monitorizare, primind ingrijiri medicale de specialitate in sectia de neonatologie a unitatii noastre si in perioada care urmeaza va fi supus unei serii de investigatii pentru a putea stabili cu acuratete diagnosticul.

Totodata se va intruni o comisie de specialitate de analiza si ulterior vor fi comunicate concluziile cu privire la acest caz.

Mentionam ca rata de detectie a malformatiilor fetale la nivel mondial in centrele specializate de Medicina Materno-Fetala este aproximativ 74% pentru anomaliile majore, respectiv 46% pentru cele minore, sensibilitatea difera in functie de organul sau sistemul fetal examinat (88.3% pentru sistemul nervos central si coloana vertebrala, 38.8% pentru cord si vasele mari).

Mama copilului a prezentat evolutie postpartum favorabila, fiind externata in cursul zilei de astazi, urmand ca atat ea cat si familia sa primeasca toate informatiile si suportul in ceea ce priveste evolutia copilului.

Cu stima,

Conducerea Spitalului Clinic de Obstetrica – Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sirbu”

11.01.2016