Uroginecologie la Maternitatea Giulesti

Uroginecologia reprezintă o ramură a ginecologiei care se ocupă cu problemele legate de statica pelvină la femeie. Simptomele care va pot îndruma către un serviciu de Uroginecologie sunt: incontinenţa urinară de efort, „căderea” vezicii urinare, coborârea uterului şi a intestinului subţire, respectiv cel gros. Există femei care de asemenea se pot plânge de incontinenţă pentru materii fecale, sau dimpotrivă tulburări de evacuare a intestinului gros (imposibilitatea sau greutatea de a defeca) sau a vezicii urinare, durere pelvină inexplicabilă. O serie de paciente se pot plânge de urinări frecvente atât pe timpul zilei cât şi pe timpul nopţii, pierderi mici de urină atunci când apare senzaţia de urinare, şi cel mai adesea nu sunt îndrumate către un ginecolog.

Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sirbu oferă soluţii de ultimă oră în tratamentul acestor afecţiuni, având în vedere nu numai aplicarea de bandelete suburetrale cât şi procedee complexe ce folosesc „petece” de plasă care repară diversele defecte anatomice.

Echipa noastra, formata in Germania la Centrele Universitare din Aachen si Hanovra este compusa din Dr. Enache Andreea si Dr. Enache Traian. De asemenea exista o sustinere a acestei noi abordari din partea Acad. Dr. Bogdan Marinescu ce coordoneaza o teza de Doctorat pe acest subiect, a Dr. Marcel Moisa, Managerul Spitalului si a Dr. Ion Ionut – Sef de Sectie.