Interventiile laparoscopice la Maternitatea Giulesti

Maternitatea Giulesti este una din primele clinici de Ginecologie din tara unde s-a operat pe cale laparoscopica. Medicii nostri dispun de o vasta experienta in acest domeniu, fiind printre pionierii acestei tehnici in Romania – Acad. Prof. Dr. Bogdan Marinescu, Dr. Ion Ionut, Dr. Mihail Niculescu, Dr. Ciprian Cristescu.

Chirurgia laparoscopică ne permite îndeplinirea obiectivul nostru de a oferi un nivel ridicat de îngrijire cu reducerea la minim a riscurilor. Pacienţii sunt trataţi cu terapii medicale şi non-chirurgicale ori de câte ori este posibil. Cu toate acestea, atunci când o intervenţie chirurgicală se impune, ne propunem abordul laparoscopic de prima intenţie.
Chirurgia laparoscopica utilizeaza incizii in miniatura la nivelul abdomenului pentru a obţine acelaşi rezultat ca la o intervenţie chirurgicală deschisă (clasică), dar fără incizie extinsă, cu o recuperare rapidă şi cu scăderea perioadei de spitalizare. Aceasta scade timpul necesar vindecarii astfel incat dumneavoastra sa va puteti întoarce la muncă şi la activităţile normale.

O incizie este plasată la nivelul ombilicului, şi alte 2 sau 3 mai mici pot fi plasate în partea inferioară a abdomenului. Chirurgul introduce instrumente speciale cu care operează prin aceste mici incizii. Blocul operator din cadrul maternitatii noastre este cu aparatură performantă si moderna pentru a face faţă celor mai exigente rigori.

Printre afecţiunile care pot fi tratate prin chirurgie laparoscopica putem enumera: endometrioza, sarcina extrauterina, patologia tumorală ovariană.

Proceduri care pot fi efectuate laparoscopic:

* Chirurgia infertilităţii (reconstrucţia trompelor uterine, etc)

* Miomectomia laparoscopică

* Excizia de ţesut cicatricial

* Eliminarea de chisturi ovariene sau pelvine

* Histerectomie laparoscopica

* Chirurgia malformaţiilor aparatului genital feminin (Sdr. Rokitansky, etc)

Medicii clinicii noastre care opereaza pe cale laparoscopica sunt: Acad. Prof. Dr. Bogdan Marinescu, Dr. Mihail Niculescu, Dr. Ion Ionut,

Dr. Ciprian Cristescu, Dr. Moisa Marcel, Dr. Albu Dinu, Dr. Enache Andreea si Dr. Enache Traian.

 

Contact: Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sarbu (Maternitatea Giulesti)

Adresa: Calea Giulesti, nr. 5, sector 6, Bucuresti.

Tel.: (021)316.12.81, (021)316.12.83, (021)316.12.87, (021)316.12.88
Fax: (021)316.12.80